top of page

Hoe kies je de juiste bruiloft DJ voor jullie avondfeest?


Een DJ boeken voor je bruiloft kan nog best lastig zijn. Want hoe weet je van tevoren of de DJ aansluit bij wat jullie voor ogen hebben? Niet iedere buurjongen met een laptop en DJ controller is een bruiloft DJ. Ervaring en goede ‘DJ skills’ zijn erg belangrijk als het gaat om een geslaagde avond. Een DJ met de juiste uitstraling en enthousiasme is ook een must. Een ervaren DJ maakt snel de klik met gasten op een bruiloft en voelt daarbij feilloos aan wat zij graag willen horen. Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om persoonlijk kennis te maken, te kijken of er een ‘klik’ is en jullie wensen te bespreken. Sjoerd, eigenaar van Montfox entertainment geeft in dit blog tips over hoe jullie de juiste bruiloft DJ voor jullie avondfeest kiezen.


Muziekkeuze

Een ervaren bruiloft DJ helpt jullie graag bij het uitzoeken van de muziekkeuze. Dit doen ze door gerichte vragen te stellen en suggesties aan te dragen. Daarbij wordt er gekeken wat jullie juist wel of juist niet willen horen en of er verzoekjes van gasten mogen worden toegelaten. Bij Montfox Entertainment ontvangen de bruidsparen daarnaast vooraf een (online) muzikale vragenlijst waarop ze al dit soort details kunnen invullen en verder worden geprikkeld om na te denken over een openingsdans, weggooien van bruidsboeket voor niet getrouwde dames etc. 


Weggooien bruidsboeket op een bruiloft


DJ met live artiest op je bruiloft

Is ‘alleen’ een DJ niet genoeg of twijfelen jullie tussen een DJ en band? Denk dan eens na over de combi van DJ met bijvoorbeeld live saxofonist. Het zorgt voor meer interactie met het publiek en het geeft een leuke twist aan de muziek. De klank en warmte van livemuziek en opzwepende beats van de DJ. Samen maken ze er een spectaculaire show van! 


DJ bruiloft samen met live saxofonist

DJ Booth, verlichting en meer

De meeste bruiloft DJ’s hebben een nette DJ booth die naadloos aansluit bij de verdere aankleding en sfeer van de feestzaal en meestal zit er ook wel iets van een lichtshow bij.


Hoe gaaf is het om deze standaard lichtshow uit te breiden met één of meerdere van de volgende opties:

  • LED verlichtte dansvloer: gegarandeerd dat iedereen die avond komt dansen

  • Fullcolour laser: zeker een aanrader als jullie later op de avond echt willen knallen

  • Gekleurde uplighters rondom in de ruimte: geeft de muren van de feestzaal veel meer warmte en sfeer

  • Sparkulars (koud vuur) of CO2 shooters: voor een echte climax

  • LED foamsticks


Bruiloft dansvloer met ledlicht


Tenslotte enkel tips voor een geslaagd feest:

  • Bedenk écht duidelijk wat voor muziek je wel, en zeker ook niet, wilt;

  • Vraag wat de DJ nodig heeft qua ruimte en tijd om de apparatuur op te bouwen;

  • Vraag of de gasten verzoekjes mogen aanvragen;

  • Worden er sketches of voordrachten opgevoerd? Plan deze bij voorkeur aan het begin van de feestavond zodat het feest niet de hele tijd onderbroken hoeft te worden en geef van tevoren aan of er bijv. een (draadloze) microfoon aanwezig moet zijn;

  • Boek op tijd! Net zoals met de trouwfotograaf, de trouwlocatie en catering, ben jij niet de enige die op jullie trouwdag plannen heeft;

  • Een ervaren bruiloft DJ heeft altijd een goede en ervaren back-up bruiloft DJ achter de hand. 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page